דף הבית / רשלנות רפואית / רשלנות באבחון סרטן המעי הגס

רשלנות באבחון סרטן המעי הגס

רשלנות באבחון סרטן המעי הגס אף היא טעות באיבחון

איחור באבחון מחלה אשר אילו אובחנה במועד מוקדם יותר היו גדלים סיכויי ההישרדות של החולה להירפא ממנה עשויה להוביל למסקנה כי מדובר ברשלנות מצד הרופא המטפל.

במאמר זה נעסוק במעי הגס ותחלואותיו.

המעי הגס הוא למעשה האיבר האיברהחלק האחרון במערכת העיכול, הוא מלקט שאריות מזון העוברות במערכת העיכול וסופח מהם נוזלים ומלחים.

אחד החששות הקיימים לפגיעה במעי הגס קשורים לאפשרות גידולים ובעיקר כאלה המאובחנים כסרטניים. סימנים מקדימים לגידולים אלה עשויים לבוא לביטוי בדרך של עצירות מתמשכת עם דם טרי המלווה בכאב בטן.

כאשר מטופל פונה בתלונות אלה אל הרופא בדרך כלל הוא יופנה לבדיקות מעבדה לבדיקת רמת האמוגלובין בדם. גילוי רמה נמוכה של המוגלובין מצריכה המשך בירור וביצוע בדיקות.

גם תלונות על דימום רקטאלי שחוזר על עצמו מצריך את הרופא המטפל לבירור מקיף יותר, לרבות בדיקת קולונוסקופיה והפנייה לרופא מקצועי גסטרואנטרולוג .

בהתאם לספרות הרפואית, תלונות ממושכות גם מצד מטופל צעיר צריכות בירור שכזה.

אי קיום בדיקות במצב דברים זה עלולות להגיע לכדי רשלנות רפואית מצד הרופא המטפל.

במקרים של איחור באיבחון, נשאלת השאלה האם האיחור גרם לנזק.

במקרים כאלה נדרש לבדוק את סיכויי ההחלמה של המטופל והאם כבר במועד ביקורו אצל הרופא המטפל סיכויים אלה היו נמוכים.

ניתן להעריך זאת על ידי בדיקת קצב ההכפלה של הגרורות, מתוך הנחת יסוד רפואית כי לכל גרורה יש מועד בו היא לא הייתה קיימת, וכי אין הגרורה מופיעה מלכתחילה כגרורה גדולה. משום כך, "יש להבחין בהקשר זה בין גרורות שונות על פי גודלן. ככל שהודגמה גרורה גדולה יותר, סביר יותר להסיק כי היא היתה קיימת בסמוך לפני מועד החלוקה הקודם שלה. אם במועד הקודם היתה הגרורה גדולה יחסית – אז ניתן לשער כי היא היתה קיימת כבר במועד זה."

באחד המקרים נקבע, כי יש לבדוק את סיכויי ההחלמה של המטופל במועד הפניה הראשונה לרופא  ולהשוות סיכויים אלה לסיכויי ההחלמה שלו במועד בו אותרה מחלתו בסופו של דבר. שהרי,  חולה זכאי לפיצוי בגין "אובדן סיכויי החלמה" ככל שיוכח אובדן כזה.

כך גם נקבע בפסיקה, כי כאשר חולה לא החלים בסופו של דבר והלך לעולמו כתוצאה מהמחלה, הפיצוי שהוא זכאי לו צריך להיות מחושב לא בהתאם להפחתת סיכויי ההחלמה אלא לפי החמרת הסיכון למות.

שלחו לנו הודעה בוואטסאפ
סמרה ושות', משרד עורכי דין ונוטריון