דף הבית / רשלנות רפואית / מהי רשלנות רפואית

מהי רשלנות רפואית

ועדה רפואית - סמרה ושות' עורכי דיןמהי רשלנות רפואית

מדי יום חשוף גופנו למחלות ולפציעות, אשר מחייבות אותנו פעמים רבות לפנות לקבלת עזרה וטיפול רפואי מהגורמים הרפואיים המקצועיים האמונים על שמירת בריאותנו.

מתוך אמונה, כי אותם גורמים רפואיים יסייעו לנו במצוקתנו בעת הצורך, אנו ממהרים להפקיד את גופנו בידיהם וסומכים על בקיאותם ועל הידע המקצועי שלהם ללא כל חקירה, דרישה וללא כל חשש.

כולנו מצפים לקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר עבורנו, אך למרבה הצער זה לא תמיד כך. לא פעם אנו עדים למקרים העולים כדי רשלנות רפואית מצד הגורמים הרפואיים המטפלים, בין אם זה במתן טיפול רפואי שגוי לחולה, או הימנעות ממתן טיפול רפואי מקום בו היה נדרש לתתו, או איבחון רפואי לקוי שהוביל להחמרה במצבו הרפואי של החולה ולנזק וכיוצא בזה.

אם גם אתם סובלים מנזק גוף שנגרם מהליך רפואי שעברתם , מומלץ לבדוק אם מדובר ברשלנות רפואית. אם כן – ייתכן וגם אתם זכאים לקבל פיצויים !

חשוב להבין, כי מדובר בתביעות מורכבות מאוד העוסקות בתחום של משפט ורפואה ומומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה העוסק בתחום בטרם תפעלו .

למשרדנו מונטין רב וידע עשיר שנצבר במהלך שנות פעילותנו רבת השנים והוא נחשב כיום לאחד המשרדים המובילים בתחום, עליו נמנה צוות מקצועי ומיומן של עורכי דין ויועצים רפואיים מהמובילים בארץ, אשר יסייעו לכם למצות את זכותכם ולקבל את הפיצויים שמגיעים לכם.

רשלנות רפואית קיימת במגוון רחב של תחומי הרפואה, כגון, ניתוחים, טיפולי שיניים, היריון, לידה , איבחון מחלה ועוד. הגם שכך, יש לזכור, כי לא כל טעות של רופא תיחשב לרשלנות רפואית והשאלה היא מהי אותה הטעות שתיחשב לרשלנות רפואית.

רשלנות רפואית היא הפרתה של חובת הזהירות הקיימת לרופא כלפי החולה, שכתוצאה מכך נגרם לחולה נזק.

רופא חייב בחובת הזהירות כלפי החולה, הכוללת בתוכה גם את החובה ליתן לו טיפול כפי שרופא סביר צריך ליתן. טיפול רפואי יכול וייעשה בדרכים שונות וכשלעצמה אינה מלמדת על רשלנות רפואית.

טעות בשיקול הדעת של שרופא תיחשב כהפרה של חובת הזהירות כלפי החולה, במידה שרופא סביר אחר לא היה עושה אותה. כך למשל, חריגה מנוהל טיפול מקובל, אי שליחת החולה לבדיקה שמקובל וצריך לעשותה באותן הנסיבות, עשויה להיחשב לרשלנות.

פעולת הרופא יכולה לגרום לחולה לנזק או לא לגרום לכל נזק. במידה ופעולת הרופא לא גרמה לנזק הרי שלא ניתן לתבוע את הרופא ברשלנות, שכן תנאי להגשת תביעה הוא קיומו של נזק, שהתרחש עקב רשלנות הרופא. כך, יכול להיות בהחלט מצב שפעולת הרופא חמורה, אך אין כדאיות כלכלית בהגשת התביעה במידה ולא נגרם למטופל נזק.

ויודגש, אין זה מספיק שהרופא התרשל ושנגרם לחולה נזק, אלא צריך שהנזק שנגרם הוא תוצאה מפעולת הרופא. ככלל, נטל ההכוחה בעניין זה מוטל על כתפיו של החולה. משכך, בדרך כלל ינסה הרופא להצביע על ארוע מנתק או נסיבה מנתקת שיש בה לשלול את הקשר בין פעולתו של הרופא לנזק.

היותו של החולה סובל מבעיה רפואית שעשויה לגרום לנזק שנגרם עשוי ללמד על ניתוק הקשר הסיבתי ועל התובע יהיה להוכיח שפעולת הרופא היא זו גרמה לנזקו ואין בלתו. לצורך כך, בדרך כלל ייעזר החולה בחוות דעת מומחה רפואי להוכחת הקשר הנדרש, בה ייקבע כי הרופא התרשל וגרם לנזק.

כאשר מתקיימים במקרה מסויים המרכיבים הנ"ל שאז קמה הכדאיות להגשת תביעה ברשלנות וטוב ייעשה אם יפנה הניזוק לעו"ד מומחה העוסק המתמחה בתביעות מסוג זה .

שלחו לנו הודעה בוואטסאפ
סמרה ושות', משרד עורכי דין ונוטריון