דף הבית / רשלנות רפואית / רשלנות רפואית בניתוח שאיבת שומן

רשלנות רפואית בניתוח שאיבת שומן

 רשלנות בניתוח שאיבת שומןאחד הפתרונות המוצעים לאנשים הסובלים מעודף משקל הוא לעבור ניתוח לשאיבת שומן.

בדרך כלל הניתוח מומלץ לאנשים עד גיל 40 וזאת מהסיבה שעד גיל זה בדרך כלל העור עדין נותר גמיש, כך שלאחר הניתוח יחזור להיות מתוח בעצמו לפי צורת הגוף.

ככל ניתוח אחר ,מדובר בניתוח המבוצע בהרדמה מלאה אם מדובר באזור נרחב וגם כאן חלות על מנותח הגבלות שונות כהכנה לקראתו, כך למשל איסור אכילה מספר שעות קודם לכן, איסור שתיית אלכואול או צריכת תרופות לדילול דם .

המנתח מסמן את איזור השאיבה ולאחר כך מוחדרות צינוריות שאיבה באמצעותן מתבצעת שאיבת השומן תוך כדי עיסוי המקום . לעיתים מוזרקים מים מיוחדים לאזור השאיבה הממיסים שומן ומסייעים בתהליך השאיבה .

בתום הניתוח ייחבש האזור המנותח בתחבושת לחץ כדי לסייע לעור לחזור למצבו הרגיל ולמנע נפיחות. הערכת הניתוח האמיתית כמובן תתבצע רק לאחר מספר חודשים בסיום הליכי הריפוי וירידת נפיחות.

כמו בכל ניתוח גם כאן ייתכנו סיבוכים, כאשר הנפוצים שבהם הם דימומים, , הרדמה לקויה, זיהומים, שטפי דם, צלקת, והיווצרות גושים תת עוריים.

רשלנות הרופא בניתוח שאיבת שומן יכולה להתבטא, בין היתר, במעשים או במחדלים הבאים:

  • ביצע את הניתוח מבלי שנתן למנותחת הסבר על מהלך הניתוח והמראה שיתקבל בעקבותיו. ו/או
  • לא הזהיר אותה מפני הסיכונים הכרוכים בו/או בתופעות הלוואי ו/או
  • לא החתים את המנותחת על טופס הסכמה לניתוח. ו/א
  • לא ערך בדיקות מהימנות ו/או מספיקות ו/או נכונות ו/או מתאימות עובר לביצוע הניתוח. ו/או
  • ביצע שאיבת שומן מאזורים רבים בגופה, בינהם אזורים בעלי שכבת שומן רחבהובכך יצר משקעים רבים בגופה, בשעה שהיה עליו לבצע שאיבה מאיזורים מצומצמים על מנת להשיג את מטרת הניתוח. ו/או
  • לא השתמש במשלח ידו כרופא, במיומנות המקצועית שרופא סביר וזהיר היה נוקט במשלח יד זה ו/או
  • סטה סטיה בולטת מהגישה הרפואית המקובלת לביצוע ניתוח שאיבת שומן מהאיזורים בהם בוצע אצל המנותחת.

במקרה אחד שהונח בפני בית המשפט עברה המנותחת ניתוח להגדלת חזה שבוצע בשיטה של שאיבת שומן מירכיה והזרקתם לשדיה. כתוצאה מהניתוח נשארו בירכיה שקעים והיא פנתה לשיחה עם הרופא והתברר לה כי הרופא הוא אורולוג ולא פלסטיקאי. היא נעתרה אף להצעתו לבצע תיקון והגיעה לניתוח חוזר אך ביום הניתוח הופתעה למצוא רופא אחר במקומו. אותו רופא אף הסביר לה שהוא לא מתכוון לתקן את השקעים בירכים , וכן הסביר לה שניתוח החזה יהיה שונה ממה שהסביר לה קודמן . לטענת המנותחת היא אף הוחתמה על טופסי הסכמה ומיד הוכנסה לניתוח בלי לקבל הסבר לגבם. לאחר הניתוח סבלה מזיהום בשד ימין והליכי נמק שהותירו צלקות מכערות . רופא מומחה שבדק אותה העריך את נכותה בעבור הצלקת בשיעור של % 20 וכן נפסקה לה נכות בגין ליקוי נפשי שפיתחה בשיעור של % 25 נוספים בגינם נפסק לה פיצוי בשיעור 320,856 ש"ח, שמתוכם 230,000 בגין כאב וסבל.

שלחו לנו הודעה בוואטסאפ
סמרה ושות', משרד עורכי דין ונוטריון